Fläskfilet i ost- och basilikatomatsås

Idag är det vår bröllopsdag. En alldeles vanlig måndag. Såklart blir det inte samma meny som då. Köpte fläskfilet och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men visste att vi hade en del ost hemma som behövde göras åt med. Utifrån det fick tankarna löpa. Lite erfarenhet härifrån och lite därifrån, upptäckter av vad som gärna gifter sig (ha,ha) och beslutet av vad jag skulle testa föddes. Det blev så himla gott!
 
2 pers
 
1/2 fläskfilet (hela om man vill ha matlåda)
ca 3 dl grädde
5 - 6 st soltorkade marinerade tomatskivor (från burk)
ca 1,5 dl riven ost - gärna västerbotten e dyl
rivna basilikablad från 2-3 stänglar
en liten klutt tomatpuré
rejält med svartpeppar
lite salt
 
Stekte den skivade och pepprade fläsfileten och la dem åt sidan. Ner med finhackad marinerad tomat i stekpannan, på med grädde och låt koka upp. Omedelbart ner med den rivna osten och riv ner basilikan. Peppra. Klutten tomatpuré, max en matsked. Så fort det bubblar igen läggs köttet ner och får bli genomkokt, låt puttra på svag värme och smaka under tiden av. Det behövs en hel del svartpeppar och något mer salt, men salta hellre efteråt.
 
Lägg gärna på några ytterligare basilikablad för det goda smakens skull! Servera med valfritt. Maken önskade klyftpotatis och självklart fick han det!

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-06-12 @ 15:27:12
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0