Kassler med ugnsbakade rotfrukter och kall sås
Idag blev det en liten höjdare. Inspiration från olika håll och det landade i detta som blev jättegott:
2 pers
Kasslerskivor i önskad mängd
2 hyfsade morötter/3 mindre
2 palsterenackor
4 stora champinjoner
olja, salt och peppar
sås:
1,5-2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Dela morötter och palsternackor i bitar/stavar, och koka dem i vatten i ca 5 minuter. Skiva champinjonerna. Häll av vattnet från rötterna och låt dem ånga av. Lägg dem tillsammans med champinjonerna i en ugnsform och ringla över en god olja. Ställ in i ugn 220 grader. Rör ihop såsen. Skiva kasslern och stek den hastigt. Krydda rotfrukterna med lite peppar och salt. Gissar att rotfrukterna fick stå i ugnen 10 minuter. Klart!
Goood fiskgeggaröra!
Har ett bra tag kört ett recept jag fått nånstans, med fisk som ska ugnsbakas under ett täcke av mjukost, riven morot och purjo, med ett påslag av grädde. Det blir jättegott men tar så himla lång tid i ugnen! Så idag gjorde jag om det till en gryta och det blev MYCKET godare! Och snabbare!
2 pers
1 pkt hokifilet skuren i kuber
1/2 pkt Creme Bonjour (eller dyl.)
2-3 rivna morötter
1/2 purjo (eller gul lök)
grädde
citronpeppar, vitpeppar och salt
Fräs den hackade löken och rivna morötterna några minuter i smör. Lägg ner osten och rör om tills den smält. Häll i grädde till önskad såsighet. Lägg i kryddorna och smaka av. När det smakar bra, lägg i fisken. Låt det puttra ca 12 minuter tills fisken är genomkokt och vit. Middagen är klar!
2 pers
1 pkt hokifilet skuren i kuber
1/2 pkt Creme Bonjour (eller dyl.)
2-3 rivna morötter
1/2 purjo (eller gul lök)
grädde
citronpeppar, vitpeppar och salt
Fräs den hackade löken och rivna morötterna några minuter i smör. Lägg ner osten och rör om tills den smält. Häll i grädde till önskad såsighet. Lägg i kryddorna och smaka av. När det smakar bra, lägg i fisken. Låt det puttra ca 12 minuter tills fisken är genomkokt och vit. Middagen är klar!
Kyckling i svammelsås
Idag svamlade jag ihop några olika recept och det blev godare än de ursprungliga var för sig.
2 pers
2 kycklingfileter i bitar
ca 1 dl creme fraiche
ca 0,5-1 dl grädde
citron
vitlök
sambal oelek
ca 1 msk flytande honung
soya
1/2 tärning hönsbuljong
salt och peppar
Stek kycklingbitarna och häll över creme fraiche och grädde. Börja med CF:en så den smälter ordentligt. Komplettera med grädde till önskad mängd, eller kör bara CF, beroende på tillgång i kylen. Lägg i en liten hackad eller pressad vitlöksklyfta. Krama ur en halv citron i såsen, häll i honung, sambal och några droppar soya samt den halva buljongtärningen. Salta och peppra.
Till detta åt vi broccoliblandning som vi mixar till ett mos. Jättegott!
2 pers
2 kycklingfileter i bitar
ca 1 dl creme fraiche
ca 0,5-1 dl grädde
citron
vitlök
sambal oelek
ca 1 msk flytande honung
soya
1/2 tärning hönsbuljong
salt och peppar
Stek kycklingbitarna och häll över creme fraiche och grädde. Börja med CF:en så den smälter ordentligt. Komplettera med grädde till önskad mängd, eller kör bara CF, beroende på tillgång i kylen. Lägg i en liten hackad eller pressad vitlöksklyfta. Krama ur en halv citron i såsen, häll i honung, sambal och några droppar soya samt den halva buljongtärningen. Salta och peppra.
Till detta åt vi broccoliblandning som vi mixar till ett mos. Jättegott!