Pasta med kräftstjärtar

2 pers

1 burk kräftstjärtar i lag
1 liten gul lök
ca 3 dl grädde
ett par rejäla klickar creme fraiche
2-3 msk hummerfond
ca 2 msk chilisås
dill
salt, peppar och chilipeppar alternativt färsk chili

Häll av vattnet från kräftstjärtarna. Hacka löken och fräs den i smör. Den ska inte bli brynt, bara mjukna. Klicka i creme fraiche och rör runt. Späd med grädde till önskad mängd. Skvätt i hummerfond och chilisås. Krydda och smaka av. När det smakar bra så låt det puttra en stund tills pastan är klar.

När pastan är klar häll i stjärtarna i såsen och låt det hela bli varmt, men absolut inte koka! Lyxigt gott. Och snabbt!


Kanelkyckling

Har blivit beordrad att lägga in receptet på kanelkyckling. Receptet är taget från en kokbok med spansk mat och är väldigt gott. 

Beräknat till 4 personer

800 g kycklinglårfilé
5 tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kanelstång
2 msk färsk hackad timjan
2 dl hönsbuljong
(tärning + vatten)
2 msk anislikör, tex Pernod

GARNERING
timjan

TILLBEHÖR
brytbröd
sallad

Putsa kycklingen och skär i bitar. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och viltlök. Stek kycklingen tillsammans med lök och vitlök i olivolja ca 3 min i en stekgryta. Salta och peppra.

Tillsätt tomater, kanel, timjan, hönsbuljong och anislikör. Låt sjuda under lock ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.

Garnera kycklinggrytan med timjan. Servera med brytbröd och sallad.

Håll tillgodo och smaklig måltid :-)

RSS 2.0