Kyckling i dillsås

När jag var barn fick man ibland en rätt som kallades dillkött. Det var kalvkött som serverades i en syrlig dillsås. Jättegott. Men kalv är dyrt och ofta svårt att hitta, så när jag såg ett recept på kyckling i dillsås i ICA:s Buffétidning var jag tvungen att testa. Det här receptet är hyfsat omgjort, och jättegott tycker jag!

2 kycklingfileter

Grädde ca 2 dl

Morötter ca 5/6 st, broccoli, sockerärter efter behag

1 dryg dl hackad dill

Ca 1 msk ättika

Hönsbuljongtärning

Salt o peppar

 

Skär fileterna i hyfsat stora bitar, morötterna på längden och även på tvären om de är stora.

Fräs kycklingen i smör i en gryta utan att de tar färg, lägg i morötterna när kycklingytan inte är rå längre. Låt det steka så en stund, fortfarande utan att kycklingen får färg. Häll sedan på grädde och lägg i buljongtärningen. Låt puttra till morötterna börjar mjukna, eller är så mjuka man vill ha dem.

Lägg i dillen och tillsätt ättikan. Ibland har jag haft 1 msk, ibland lite mer, salta och peppra försiktigt. Lägg i broccolin och låt koka med några minuter och smaka av. Sockerärterna läggs i sist när allt är klart och rörs ned innan grytan tas från spisen. Såklart kan man ha potatis till om man vill, vi tycker det räcker med grönsakerna.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 


RSS 2.0