Chorizolåda

Hade Chorizo hemma och frågade Bertan vad han ville jag skulle göra med dom. Gör en sån där låda, sa han. Vilken låda, frågade jag? Sån där du gjorde med äggstanning och grönsaker. Letade här på bloggen, men hittade inte och lägger därför in ett recept nu så jag har till nästa gång:

1 pkt chorizokorvar - 3 st
4 ägg
en skvätt grädde
riven ost
frysta grönsaker (använde ICA:s  Euroshopper broccoliblandning)

Ugn 225 grader.

Ge grönsakerna ett uppkok eller lägg dom åtminstone i nästan kokande vatten en stund, så dom inte kommer direkt från frysen.
Skär korven i lagom skivor, lägg över de avrunna grönsakerna. Vispa ihop äggen med grädden och krydda med valfritt. Jag tog lite vitpeppar, salt, paprikapulver och ett par krossade vitlöksklyftor. Slå det hela över formen och strö över den rivna osten, alternativt skär ost med osthyvel. Grädda ca 1/2 timma. Vi åt det med nån klick creme fraiche och även lite sweet chilisås. Billigt, gott och LCHF.

Älgköttgryta med grönpeppar

Väldigt god, tyckte vi båda två!

Älgkött alternativt nötkött av valfritt slag
grädde
ett par vitlöksklyftor
2 msk grönpeppar i lag, hackade
några stänk soya
salt och svartpeppar

Bryn köttet och häll i grönpeppar och hackade vitlöksklyftor, svartpeppar och salt. Slå över grädde och låt puttra under lock. Koktid beror på vilket kött man använder. Används fransyska eller liknande ca 2- 2,5 timma. Köttet ska bli mört, känn efter med kniv, det ska nästan falla sönder. Smaka av med soya och ev. mer kryddor. Servera med potatis i valfri form eller blomkålsmos, och lite gelé. 

Tonfisk och mangosallad

Drar ett litet strå till stacken o bidrar med en fräsch sallad som man enkelt slänger ihop. Passar perfekt nu i sommar. Jag ville ha den matigare så jag kokade ris till istället för att fylla tortillabröd.

4port:

1rödlök
10cm gurka
1mango
2dl naturell lättyoghurt
2-3 tsk curry
1tsk socker
1tsk salt
1krm peppar
4st tortillabröd
2 burkar tonfisk (à 185g)
8 grönsalladsblad

Blanda lök, gurka och mango med lättyoghurt. Krydda. Lägg i tonfisk.
Lägg fyllningen på tortillabröden och lägg på salladsblad. Rulla ihop. Klart!

RSS 2.0