Lövbiffsgryta

Har några få recept där jag använder lövbiff och går runt på dem. Igår sökte jag runt på lite olika recept för att hitta något nytt som lät bra, men det slutade med att de fick funka som inspiration. Mitt hopplock blev så här och maken var väldigt nöjd:
 
2 pers
 
lövbiff i lämplig mängd (ca 3 hg)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
ca 2 msk tomatpuré
ca 2 msk chilisås
ca 2 tsk paprikapulver
ca 1 msk kalvfond
en skvätt balsamvinäger
svartpeppar, salt 
1 tsk svartvinbärsgele
grädde
 
Skär lövbiffen både på längden och tvären i centimeterstora bitar, hacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans tills köttet blivit brynt. Häll på paprikapulver, tomatpuré och chilisås och rör runt. Häll i grädden, fonden, gelén, balsamvinägern och övriga kryddor.
 
Låt det puttra under lock minst en halvtimma. Slanta moroten/morötterna och lägg i dem. Fortsätt puttra i minst en halvtimma. Kokar det ihop för mycket så häll på mer grädde alternativt vatten, eller båda. Smaka av om det behövs mer kryddor.
 
Servera gärna med saltgurka och gele.
 

RSS 2.0