Kyckling och sallad med sommarkänsla

Det är roligt och väldigt tillfredsställande (dvs bra för egot) när man använder olika livsmedel som blivit kvar sedan tidigare middagar och lyckas skapa något nytt som blir så väldigt gott! Det hela kändes väldigt somrigt och salladen kommer vi absolut att göra många gånger i sommar!

2 pers:

2 kycklingfileter
drygt 2 msk Mrs Ball's Hot Chutney (alt. Sweet Chili-sås)
2 tsk soya
1 krossad vitlöksklyfta

Skär kycklingen i bitar, blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Rör om väl och låt gärna stå 1 timma.

Sallad:
3 stora väl mogna tomater, skurna i inte alltför små bitar
isbergssallad
ett par centimeter purjolök skuren i tunna skivor som sen pressas ut till ringar
lite fryst persilja
citronpeppar
avocado zest-olja

Kall sås:
ca 2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
lite salt

Börja med att blanda salladen och göra såsen, de blir bara bättre av att få stå och dra en stund.

Stek kycklingbitarna i stekpanna i smör. Servera med sallad och sås!

Kycklingen skulle bli ännu godare grillad, skär den då i lite större bitar så det går att trä upp på spett och blanda i lite olja i marinaden.

Fisk i kaviarsås

Skulle kanske kalla det fiskgryta, men oavsett så är det fisk i kaviarsås. Jag gör den ju ganska tjock och utan tillbehör som ris e. dyl. Hur som helst är det en idé som dök upp i huvudet i går kväll när jag funderade på hur jag skulle kunna variera våra fiskrätter. Blev helt OK, maken tyckte jättegott!

Till 2 pers, 3-4 om man serverar ris till

1 paket Hokifilet
2 rårivna morötter
frysta ärter
ca 2 dl creme fraiche
en skvätt grädde
ca 1 dl kaviar typ Kalles
färsk, fryst eller torkad dill
citronpeppar

Riv morötterna och fräs dem i smör i stekpanna. Blanda CF med kaviar, dill och peppar. När morötterna fräst några minuter så häll i CF-blandningen och grädde, alternativt vatten. När det kokat upp så läggs fisken skuren i tärningar och de frysta ärterna i. Låt puttra tills fisken är genomkokt.

Vill man servera ris till kan man nog späda geggan så den blir mer såsliknande. Jag vill ha den tjock och krämig och utan ris eller potatis. Snåla inte med kaviaren och pepparn, något salt behövs inte!

RSS 2.0