Morotspasta med kyckling i tomatsås

Råkade för ett tag sedan springa på ett recept från Ica, där jag tyckte grundtanken var intressant. Däremot tyckte jag det kändes onödigt med färdigtstrimlad kalkon, färdig pastasås och mild Aivar Relish.

Så jag gjorde de ändringar som jag tyckte behövdes och i kväll testade vi. Det blev faktiskt riktigt rejält gott! Ica kallade den Morotspasta med Aivar Relish och kalkon, jag kallar den:

Morotspasta med kyckling i tomatsås

För 2 pers

Strimlad kycklingfilet

En hackad gul lök

1 burk krossade tomater

En klutt chilisås

En klutt Aivar Relish - stark

En klutt pesto på soltorkade tomater alternativt några finhackade soltorkade marinerade tomater

Salt och svartpeppar, parmesan att strö över

Vi tog fyra morötter som skivades tunt i den gamla handvevade Nils-Petter- skivaren. Lägg i vatten och låt koka tills de är lagom mjuka, gärna lite al dente.

Fräs kyckling och lök. När löken mjuknat och kycklingen fått lite färg, häll på tomatkross, chilisås och Aivar och pesto eller de hackade soltorkade. Låt puttra 5-10 minuter eller tills morötterna är färdiga. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över rikligt med parmesan vid servering. En klick creme fraiche kan nog också vara gott till.

 
 

RSS 2.0