Räkochkräftstjärtspaj med en touch av chili.
jag gjorde en riktigt god paj igår. hade i det jag kände för och det jag tycker om. paj är så jäkla enkelt och man kan slänga i sånt man verkligen gillar. typ som pizza. här e receptet på min paj;
pajdegen gjorde jag med 150g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk creme fraiche paprika och chili. lät den stå kallt i kylen ca 20 min och förgräddade sedan i ugnen på 200 grader.
- räkor i valfri mängd
- kräftsjärtar i valfri mängd (smidigast e väl dom här runda burkarna, samma gäller för äkorna)
- några champinjoner
- ett paket keso cottage cheese
- resten av creme fraiche
- en gul lök
- 3 ägg
- 1 tomat
jag brassade på champinjonerna och löken först sen blandade jag i allting i en bunke till en härlig sörja. sen häller man bara över allting i pajformen och så in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. klart!
Gulaschsoppa
Regnigt och ruggigt väder kräver värmande mat, och jag blev sugen på gulaschsoppa. Så här gjorde jag:
Ingredienser:
4 hg köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta modell större, pressad
500 g krossade tomater
vatten, kanske 1/2 liter
2 buljongtärningar, 1 grönsaksbuljong och 1 köttbuljong
salt, peppar, spiskummin, malen muskotnöt, paprikapulver, chipotlepasta (sambal eller tabasco går lika bra)
lite paprikabitar i valfri färg, hade även i lite haricot verts.
Bryn lök och färs och häll i de krossade tomaterna, vattnet, buljongtärningar och kryddor. Låt koka, gärna 45 minuter, det blir bara godare. Lägg i grönsakerna de sista fem minutrarna. Ställ fram creme fraiche till serveringen, gott att klicka i. Ät ett gott bröd till.