Kyckling och sallad med sommarkänsla
Det är roligt och väldigt tillfredsställande (dvs bra för egot) när man använder olika livsmedel som blivit kvar sedan tidigare middagar och lyckas skapa något nytt som blir så väldigt gott! Det hela kändes väldigt somrigt och salladen kommer vi absolut att göra många gånger i sommar!
2 pers:
2 kycklingfileter
drygt 2 msk Mrs Ball's Hot Chutney (alt. Sweet Chili-sås)
2 tsk soya
1 krossad vitlöksklyfta
Skär kycklingen i bitar, blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Rör om väl och låt gärna stå 1 timma.
Sallad:
3 stora väl mogna tomater, skurna i inte alltför små bitar
isbergssallad
ett par centimeter purjolök skuren i tunna skivor som sen pressas ut till ringar
lite fryst persilja
citronpeppar
avocado zest-olja
Kall sås:
ca 2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
lite salt
Börja med att blanda salladen och göra såsen, de blir bara bättre av att få stå och dra en stund.
Stek kycklingbitarna i stekpanna i smör. Servera med sallad och sås!
Kycklingen skulle bli ännu godare grillad, skär den då i lite större bitar så det går att trä upp på spett och blanda i lite olja i marinaden.
2 pers:
2 kycklingfileter
drygt 2 msk Mrs Ball's Hot Chutney (alt. Sweet Chili-sås)
2 tsk soya
1 krossad vitlöksklyfta
Skär kycklingen i bitar, blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Rör om väl och låt gärna stå 1 timma.
Sallad:
3 stora väl mogna tomater, skurna i inte alltför små bitar
isbergssallad
ett par centimeter purjolök skuren i tunna skivor som sen pressas ut till ringar
lite fryst persilja
citronpeppar
avocado zest-olja
Kall sås:
ca 2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
lite salt
Börja med att blanda salladen och göra såsen, de blir bara bättre av att få stå och dra en stund.
Stek kycklingbitarna i stekpanna i smör. Servera med sallad och sås!
Kycklingen skulle bli ännu godare grillad, skär den då i lite större bitar så det går att trä upp på spett och blanda i lite olja i marinaden.
Kommentarer
Trackback