Köttfärssås-och-spagetti-alternativ

Efter dagens smått förvirrade och småstressade början, samt utan någon middagsplanering, får man göra en Cajsa Warg - man tager vad man haver.

Köttfärs ska finnas/fanns i frysen, lök ska finnas/fanns i kylen och då går det alltid att fixa köttfärssås. Pasta står ju inte på vår "äta-lista" men vitkål finns nästan alltid i kylen, så även nu.

Min köttfärssås gjordes såhär:

4 hg köttfärs
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
ett par msk tomatpure
1 burk krossade tomater
ca 1 dl grädde
en hel del svartpeppar, hyfsat med chilipeppar, lite paprikapulver, nån skvätt salt och en nypa Gambiakryddblandning.

När detta brynts och kokat upp la jag i en bit strimlad vitkål som fick koka med 5-10 minuter. Toppades på tallriken med riven Pecorinoost. Gott! Och LCHF! Och snabblagat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0