Krämig laxpanna med smörslungad spenat

Nu var det länge sen, men idag gjorde jag det igen! Geggade ihop saker jag hade i kyl och frys och det blev faktiskt riktig, riktigt gott! Och enkelt! Och LCHF! Fast det kan man ändra på om man vill!

2 pers

2 st portionsbitar av lax skurna i bitar, ca 2x2 cm (eller så)
1/5 purjo, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 paket Creme Bonjour vitlök och örter, eller Ica:s dito
grädde och eventuellt nån klick creme fraiche
ytterligare kryddörter om man vill, jag hällde ner en rejäl skvätt fryst persilja
salt och vitpeppar/citronpeppar

Fryst hackad spenat

Fräs lökarna i smör i en stekpanna. Lägg i osten, häll på ca 1 dl grädde och kryddor, rör om och låt koka upp. När det puttrar så läggs laxbitarna i och får puttra med. Tycker man att såsen är för tjock kan man hälla på en liten skvätt vatten, är den för tunn så klicka i creme fraiche!

Smält nu en rejäl klick smör i en gryta och häll i den frysta spenaten. Rör om då och då tills spenaten tinat och puttrat på en stund. Nu är även fisken klar!

Vill man inte ha LCHF-stuk på det hela kan man skippa spenaten och koka pasta eller ris till, men spenaten var ett riktigt gott komplement till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0