Köttfärsröra med basilika
Vet att jag har skrivit liknande förut, men ickeförty är det så verkligheten är: Man tager vad man haver och rör ihop det och ibland så blir det riktigt bra! Andra gånger blir det ätbart, men då hamnar det inte här!
Idag blev det så här:
4 hg köttfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
nästan 2 msk tomatpuré
en skvätt soya
sådär 10 strimlade blad basilika
grädde
1/5 tärning köttbuljong
svartpeppar och salt
Färsen frästes med löken i vanlig ordning. Sen rördes tomatpurén, och buljongtärningen ner. På med grädde (hur mycket beror på vad man tänker servera till) och i med basilika och kryddor. Låt puttra ca fem minuter. Vi åt rårivna morötter och rödbetor till. Väldigt gott!
Idag blev det så här:
4 hg köttfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
nästan 2 msk tomatpuré
en skvätt soya
sådär 10 strimlade blad basilika
grädde
1/5 tärning köttbuljong
svartpeppar och salt
Färsen frästes med löken i vanlig ordning. Sen rördes tomatpurén, och buljongtärningen ner. På med grädde (hur mycket beror på vad man tänker servera till) och i med basilika och kryddor. Låt puttra ca fem minuter. Vi åt rårivna morötter och rödbetor till. Väldigt gott!
Kommentarer
Trackback