Trattkantarellsoppa

Eftersom frysen fortfarande svämmar över av svamp blev det idag trattkantarellsoppa. Min förhoppning var att kunna efterlikna Jonas underbara kantarellsoppa, som han gjorde till oss tidigare i höst. Det gick över förväntan. Så här gjorde jag:

ca 4 dl frysta trattisar
1 gul lök
ca 1,5 dl vitt vin från kartong som fortfarande ligger och skräpar i kylen
ca 2,5 dl grädde - vi har ju Milko här och nu är grädden 40%-ig, alltså mycket tjockare än den vanliga 36%-iga
ca 1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Stek/fräs svamp och lök tills all vätska kokat in. Häll på vinet och grädden, lägg i buljongtärningen och låt koka upp och sedan puttra ca 10 minuter. Späd med vatten eller vin om det behövs, alternativt häll på mera grädde eller creme fraiche om det blir för blaskigt (framför allt om man har grädde med lägre fetthalt). Krydda ordentligt. Mixa med mixerstav och ge ett uppkok. Kolla åter om det är för tjockt eller tunt enligt ovan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0