Ungerskinspirerad köttfärsgryta

Passar kanske bäst en kulen höstkväll, men funkade jättebra en mulen vårkväll också! Snabb- och lättlagat!

Till oss två (det blev en portion över) tog jag detta:

4 hg köttfärs
1 stor gul lök
en rejäl vitlöksklyfta
2 morötter skurna i tunna slantar
1,5 paprika skuren i bitar, (var vad som fanns kvar i kylen! Två hela i olika färg är ingen nackdel.)
1 burk krossad tomat
3 ordentliga matskedar Aivar Relish Stark
7-8 skivor Jalapenos
salt och svartpeppar

Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen. Häll på krossad tomat, Aivar Relish, morötter  samt Jalapenos. Låt puttra i ca 15 minuter. Tillsätt paprikan de sista fem minutrarna och smaka sen av med salt och peppar. Servera med Creme Fraiche. För de som vill ha kolhydrater serverar man kanske bulgur eller ris dessutom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0