Köttfärsbiffar med gräddig vitkåls- och kantarellröra
Enligt vår nya övertygelse LCHF-mat komponerade jag ikväll det här, som blev jättegott:
2-3 port
1/3 vitkålshuvud
1 gul lök
1 brk kantareller
2 stora tsk senap
ca 3 dl grädde
några stänk soya
salt, peppar
4 hg köttfärs (går lika bra med fläskfärs)
1 ägg
salt, svartpeppar
Strimla vitkålen och hacka löken. Blanda färs med ägg, salt och peppar. Smält en rejäl klick smör i en stor stekpanna och lägg i lök och vitkål. Låt det smälta och mjukna på inte alltför hög värme. Lägg i kantarellerna och låt dem puttra med en stund. Smält ytterligare en rejäl klick smör i en annan stekpanna och forma snabbt färsen till biffar och lägg ner dem i pannan. Stek dem på medelvärme. Häll grädden över vitkålsröran samt tillsätt senap, soya och kryddor, låt det puttra medan biffarna blir klara. Häll, när biffarna är klara, gärna lite stekflott från biffarna över vitkålsröran. Enkelt, mättande, nyttigt och gott!
2-3 port
1/3 vitkålshuvud
1 gul lök
1 brk kantareller
2 stora tsk senap
ca 3 dl grädde
några stänk soya
salt, peppar
4 hg köttfärs (går lika bra med fläskfärs)
1 ägg
salt, svartpeppar
Strimla vitkålen och hacka löken. Blanda färs med ägg, salt och peppar. Smält en rejäl klick smör i en stor stekpanna och lägg i lök och vitkål. Låt det smälta och mjukna på inte alltför hög värme. Lägg i kantarellerna och låt dem puttra med en stund. Smält ytterligare en rejäl klick smör i en annan stekpanna och forma snabbt färsen till biffar och lägg ner dem i pannan. Stek dem på medelvärme. Häll grädden över vitkålsröran samt tillsätt senap, soya och kryddor, låt det puttra medan biffarna blir klara. Häll, när biffarna är klara, gärna lite stekflott från biffarna över vitkålsröran. Enkelt, mättande, nyttigt och gott!
Kommentarer
Trackback