Grillad kycklingfilet med grillbakade grönsaker

Det lät väl bra? Men just så var det! Återigen en "vad-i-hela-friden-ska-jag-göra-med-det-jag-har"? Fint väder och man vill grilla, och då blev det så här:

För 2 pers:
2 kycklingfileter som fick marinera i 50% vardera av Santa Maria Chili och dito Garlicmarinad

2 morötter
En bit färsk vitkål
nästan 1/2 zuccini
några "skivor" purjo 

Grönsakerna skar jag i strimlor och bitar = zuccinin, och blandade dom sedan med olja och ganska rikligt med nymald svartpeppar. Sedan lades dom i dubbel aluminiumfolie och klickades på några rejäla klickar smör för att sedan placeras på grillen, sådär en fem minuter innan kycklingen hamnade där.

En sås till det hela måste man ha och det blev som vanligt creme fraiche som bas, uppblandad med en liten skvätt chilisås, samt 1 tsk sambal och en vitlöksklyfta.

När det grillade var klart ströddes flingsalt på grönsakerna vid servering. Riktigt gott blev det! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0