Mustig gryta

Ja, ett grytrecept till! Grytor är så himla enkla att göra, kräver minimalt med arbete och sköter sig själva till stor del. Den här gången gjorde jag så här:

2 pers

500 g grytbitar av nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt matlagningsgrädde
2-3 dl vatten
5 soltorkade marinerade tomater
2 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 krm dragon
1 krm timjan
1 krm paprikapulver

Hacka löken och fräs den tillsammans med köttet i en gryta. Häll i tomatpurén och låt fräsa med en liten stund utan att den blir brun. Häll på vatten och grädde, salt, peppar och övriga kryddor. Koka upp och låt det hela sedan småputtra i 2 - 2,5 timmar. Lägg i tomaterna när det är ca 1 timma kvar, alternativt låt bli dom om man inte gillar dom. Späd med mera vatten om du tycker såsen har kokat ihop för mycket. Är det för lite sås, häll på mer grädde/vatten och red med maizena. Smaka av om det behövs mera kryddor eller tomatpuré.  Servera med kokt, pressad eller mosad potatis och självklart en fräsch sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0