Kantarellsoppa



Dessa hittade jag idag, inte tillräckligt för en soppa, men tillsammans med en burk konserverade dito, räckte det och blev vansinnigt gott!

Till 2 pers:

Kantareller som ovan
ca 5 cm purjo i strimlor, alt en schalottenlök, hackad
2 msk smör
1,5 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
2,5 dl grädde
1 pkt bacon, strimlat
salt och peppar

Fräs svampen i en kastrull i smöret till vätskan i svampen kokat in. Lägg i löken och låt den fräsa med en stund. Slå på vin, buljong och grädde. koka sakta i ca 10 minuter. Strimla och stek under tiden baconet. Tag gärna upp ett par kantareller för att använda till garnering och mixa resten av soppan. Fördela garnityr och bacon i i djupa tallrikar och häll på soppan. Servera mjukt eller hårt bröd med ost till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0