Grönpepparsås

Har försökt några gånger att göra grönpepparsås, med varierande resultat. Idag gjorde jag det igen och nu blev det riktigt, riktigt gott!
 
Till två pers:
 
ca en halv burk grönpeppar i lag
ca 5 cm purjolök (använd hellre schalottenlök, men det fanns inte hemma)
ca 3 dl grädde (eller kombinera med 1 dl creme fraiche)
en halv köttbuljongtärning (eller lite fond)
en liten skvätt soya (mest för färgen)
en halv matsked whiskey
salt och svartpeppar
 
Grovhacka grönpepparn, strimla purjon (eller hacka schalotttenlöken). Fräs i smör tills löken mjuknat en aning. Häll på grädde (CF), lägg i buljong, häll i soya och whiskey (eller cognac) och peppar. Vänta med saltet till avsmakningsdags, men var generös med svartpeppar!
 
Låt puttra och koka ihop. Smaka av och salta om det behövs. Om man som vi, äter fläskfilet till (som hastigt hade stekts innan) lägger man i de bitarna och de får puttra med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0