Chorizogryta

Det här är inte ett helt självpåkommet recept. Det är ett recept jag hittade som jag har modifierat lite grann. Vi åt det i kväll och det blev väldigt gott och hamnar därför här - för mitt minnes skull!
 
2 pers
 
1 pkt chorizokorvar
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten zucchini
3 morötter
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
ca 2,5 dl grädde
skvätt kalvfond
ca 1,5 tsk chipotlepasta
svartpeppar o salt
 
Hacka lök och vitlök, strimla morötterna och skiva chorizon i ca cm-stora skivor.
Fräs detta en stund i smör utan att löken tar för mycket färg, häll sedan på krossade tomater och grädden. Häll i kryddorna. Låt koka upp och puttra.
 
Skär sedan zucchinin två gånger på längden och sedan tvärs över så det blir bitar på ca 3x3 centimeter och dela paprikan i samma storlek. När morötterna har mjuknat en aning så läggs även dessa grönsaker ner och får koka med tills de har mjuknat en aning. Smaka av och krydda mer om det behövs, vi vill ha det ganska kryddigt. Vi valde att inte ha något mera till, men ris kan man såklart välja till. Eller bröd.
 
Och såklart ska man ha en fin "före"-bild eller en "på-tallrikenbild" men här är en på det som blev kvar i grytan när vi ätit färdigt! ;)
 

Fläskfilet i senapssås

Oj, vad det var länge sedan det gjordes ett inlägg här! Men det ska ju finnas anledning.
 
Anledningen nu är inte något egenskapat unikt, utan snarare egenskrapat. Ihopskrapat från olika sidor som dök upp när jag ville göra fläskfilet med senapssås ikväll. Det var så länge sedan jag gjorde det så jag kände att det var läge att söka lite. Så för att slippa söka nästa gång så får det hamna här - eftersom vi tyckte det blev riktigt gott.
 
2 port
 
1/2 fläskfilet
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
0,75 msk dijonsenap
1,5 msk starksöt senap
2,5 dl grädde
en skvätt vitt vin med eller utan alkohol
1 tsk kalvfond
ca 1 msk dragon
svartpeppar o salt
 
Hacka lök och vitlök. Skär fileten i skivor, ca 2 cm. Blanda grädde, kryddor, fond och senap.
 
Lägg köttet i en stekpanna tillsammans med löken och bryn på inte för hög värme, löken behöver inte bli brynt. Krydda köttet med salt och svartpeppar under tiden. Slå på gräddblandningen och låt puttra tills köttet är genomstekt. Smaka under tiden av och slå på den skvätten vin som behövs.
 
Servera med valfritt och en sallad.

RSS 2.0