Pasta Italiano

Jaha, inte får det vara så enkelt som att man bara drar iväg ett mail när man tycker man har något att dela med sig av.....! Nähä, då ska det göras en blogg av det hela...... och hur hanterar man den då? bloggidiot som man är!!??
Men, OK, här kommer mitt första bidrag som Vickie för övrigt tillagar ikväll ----- hur blev det?

Helt OK pastarätt med klassiskt italienska smaker som vitlök, salami, tomat och basilika

Ingredienser

4 port

300 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g skivad salami
smör
2 dl Crème fraiche Tomat&basilika
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär salami i strimlor. Stek löken i smör, tillsätt salami och låt den fräsa med några minuter. Rör ner crème fraiche. Låt allt bli varmt. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och häll såsen över den kokta pastan.


Ostochskinksås

Kör en till i brist på roligare att göra på jobbet! Hoppas inte chefen läser, hehe. Gjorde ostochskinksås på ett väldigt enkelt vis häromdagen och det tog inte mer än ca 15-20 minuter att göra.

För 2 portioner behövs (kan bli snålt för 2 pers):
1 gul lök
½ halv kassler
Ett näve gröna ärtor (valfritt, men gott!)
Ett gäng chaminjoner (ett måste!)
1 Kelda ostsås
Salt
Peppar

Skär kasslern i tärningar. Hacka löken. Låt svampen vara som den är eller dela den om du känner för't. Brassa kassler, lök och champinjoner i en stekpanna tills det fått färg. Peppra och salta efter behag. Häll över Keldas ostsås och rör om. Smaka av. Et voila!
Servera med pasta eller vad vad du nu känner för!

Kycklingfilé med honung och limesås

Först ut i den receptblogg blir den omtalade limekycklingen a la Vickie.

För 4 pers behövs:
4 kycklingfiléer (ca 500g)
4 dl creme fraiche
2 dl vatten
Hönsbuljong
Soja
Flytande honung
Salt
Svartpeppar
Limefrukter

Gör så här:
Stek kycklingen och krydda efter smak och tycke med salt och peppar. Pressa lime över samtidigt som du steker så blir kycklingen saftig och jättegod. Vill man kan man även ha citronpeppar, galet gott!
När du ser att kycklingen börjar få färg så kan du börja med såsen. Den går snabbt att göra; häll i creme fraichen och vatten i en kastrull, rör om, häll i soja och honung efter smak, pressa i lime, krydda med salt och peppar och hönsbuljong. Smaka av och avgör om det behövs mer av något.

Severa med fullkornsris och en limebit! Enjoy your meal!


RSS 2.0