Grönkålssoppa

Sista grönkålssoppan från egen odling blev det i kväll. Har provat olika recept och det här är min blandning med lite från varje. Väldigt god, och väldigt mättande.

 

Grönkålssoppa 2 pers

Grönkål, ca 200 g, fryst eller färsk

1 gul lök

Grädde ca 3,5 dl

Vatten

En halv tärning grönsaksbuljong

Muskotnöt, vitpeppar, salt

Wienerkorv eller prinskorv i slantar, ägghalvor

 

Fräs lök en stund utan den tar färg, lägg sedan i grönkålen och låt den smälta ner och fräsa med ett tag. Tillsätt sedan grädde, buljong och kryddor. Låt puttra sådär fem minuter eller drygt det tills grädden tjocknar lite. Mixa soppan så slät det går, grönkål är en hel del substans i. Späd med vatten, lägg i korven och sätt tillbaka på plattan och låt koka upp. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera när allt är varmt igen.

Bild med bara kål och lök under fräsning

 

 

 

 


RSS 2.0