Kycklingfilet med omelettgrönsakskaka

Idag snodde jag Vickies taktik att slå äggstanning över frästa grönsaker och det blev riktigt gott! Dessutom snabbt, enkelt och billigt!

Helt enkelt 2-3 dl frysta wokgrönsaker som fick fräsa i stekpannan. När de var klara hällde jag över 4 ägg som vispats ihop med 1 dl (kanske) grädde och kryddats med chilipulver, svartpeppar och salt. Sen fick det stå på svag värme tills det stelnat till en omelettgrönsakskaka. Fast innan smulade jag ner en ostbit i det hela också.

Vädigt gott till de grillade kycklingfileterna!  Eller till nån anna stekt eller grillad köttbit, kryddig korv eller liknande!


Kräftstjärtar i god sås

Kan serveras till pasta, eller som vi gjorde, fuskpasta på strimlad vitkål och morot.

2 pers

1 burk kräftstjärtar i lake
1/2 purjo
1 vitlöksklyfta
1 tärning fiskbuljong
1-2 msk chilisås
en skvätt spad från kräftstjärtarna
ca 2 dl creme fraiche
en skvätt vitt vin
salt och peppar
massa dill, torkad eller färsk

Lätt och snabbt tillagat. Börja med pastan/fuskpastan. Koka upp vatten och lägg i. Fräs löken en liten stund och klicka i creme fraiche, rör runt och häll sedan i vätskan. Har man inget vitt vin kan man ta lite mer av spadet. Lägg i buljongtärning, chilisås och kryddor. Låt puttra en liten stund. Tycker man att det är för tunt, så lägg i mer cf, är det för tjockt så häll i mer spad eller vatten. När pastan är klar så stäng av plattan till såsen och lägg i stjärtarna. Nu får det inte bubbla mera, stjärtarna ska bara bli varma, inte koka. Servera.


RSS 2.0