Kassler med morötter och ostsås

Ytterligare en sån där "rensa-kylen-rätt" som blev riktigt god. Tyckte att kassler skulle passa en sån här torsdagskväll men visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. En titt i kylskåpet talade om att vi hade ett halvt paket Blå Castello kvar från förra helgen, samt creme fraiche som stått ett tag. Dessutom en påse morötter som inköpts förra veckan och nästan börjat växa blast på. Alltså blev det kassler med morötter och ostsås. Bertan tyckte det blev en fredagsrätt!

2 pers:
ca 4 morötter
1 burk creme fraiche
ca 100 g blåmögelost/grönmögel (Castello, Bavaria Blue, Danablu etc etc)
lite riven vanlig ost
4-6 skivor kassler (beroende på storlek och hunger)

Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Skala morötterna och skär dom i stavar, alternativt slantar. Koka upp lite vatten och lägg i morötterna och låt koka några minuter. Skiva kasslern. Mosa ner osten med creme fraichen.

När morötterna kokat några minuter hälls vattnet av och låt dom stå i kastrullen så vattnet ångar av. Lägg dom sedan i botten på en ugnsfast form. Placera kasslerskivorna ovanpå och häll över cremefraiche-ostblandningen. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen tills det hela får en fin gyllenbrun yta. För den som vill kan man servera med ris eller pasta. Utan blir det en klockren LCHF:are!

RSS 2.0