Kryddig kyckling med aubergineröra

Det är så roligt när man plockar idéer från olika håll, undrar om man inte kan göra si och så i stället, gör det och det blir så gott!

Hittade för ett tag sedan i Aftonbladet ett recept på en allt-i-ugnen-kyckling med en aubergineröra till. Gjorde den och det var jättegott. Min röra utgår också från auberginen och att baka den i ugn, men allt det övriga är min idé.

Dela auberginen längs med i två delar. Skär några snitt i den och ringla över lite olja. Ställ in i ugn 225 grader i ca 20-25 minuter, tills den blir ordentligt bakad.

Skär kycklingen i bitar och fräs tillsammans med morötter i rikligt med god olja. Man kan absolut addera fler grönsaker också. Skvätt över balsamvinäger och ketjap manis, eller bara lite vanlig soja. Låt puttra tills kycklingen är klar och grönsakerna mjuknat.

När auberginen har bakat klart, ta ut den ur ugnen. Låt den ev. svalna något, håll annars i det lilla kvastskaftet och gröp ur innehållet ur halvorna. Lägg det i en mixer och tillsätt vitlök, tomater, basilika (går bra med torkad också), ost och en liten skvätt olja. Mixa.  Servera! Tror röran även är kanon med ett grillat kött!

2 kycklingfileter
2 strimlade morötter
rejält med olja att steka i
en skvätt balsamvinäger
en skvätt ketjap manis
svartpeppar
en gnutta salt

Röra:
1 aubergine
4 soltorkade marinerade tomater
1 vitlöksklyfta
7-8 blad basilika
knappt en msk riven Pecorinoost från påse
en skvätt Avokadoolja Zezt (med citron)


RSS 2.0