Kycklinggrytsoppa

Ja, det är helt beroende på hur man väljer. Det var tänkt att bli en gryta och hade vi valt att ha ris eller nåt till så hade det varit det. Men eftersom vi försöker äta LCHF så äter vi inte kolhydrater och alltså inget ris och då gjorde vätskemängden att vi valde att äta i djupa tallrikar för att komma åt den goda såsen. Dagens skörd i kyl och frys gav:

2 kycklingfileter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
en bit ingefära
1 paprika
broccoli
1 liten burk grön pesto 90 gram
2 tsk chipotlepasta
1 burk cocosmjölk
1/5 burk creme fraiche
salt, svartpeppar, paprikapulver, en släng garam masalapulver

Skär kycklingen i kuber och hacka löken. Morötterna skärs i centimeterbitar och ingefäran rivs (ca 2 msk). Fräs kycklingen i olja eller smör och lägg i lök och morötter som får fräsa med. Lägg ner ingefära och pressa ner vitlöken. Öppna cocosmjölken och häll i den samt creme fraiche. Så fort det kokar så lägg ner den frysta broccolin och alla kryddor. Låt puttra till kycklingen är genomkokt och grönsakerna lagom tuggvänliga. Servera med eller utan ris som sagt.

Kycklinggryta

Detta blev resultatet efter kvällens inventering i kyl och frys, allt enligt LCHF!

2 kycklingfiléer
2 morötter
broccoli efter behag
1/2 zuccini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Soya, balsamvinäger, grädde, rött vin, tomatpuré. salt och peppar

Skär kycklingen i bitar och fräs i olja, tills de får lite färg. Tag upp och lägg undan. Sänk värmen och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Lägg tillbaka kycklingen och häll på grädde, balsamvinäger, soya, vin, tomatpuré och ganska rikligt med svartpeppar, smaka av med salt innan servering. Lått puttra tills morötterna har mjuknat något och kycklingen är genomkokt. Har man en man som kräver kolhydrater, så servera med ris, annars funkar det förträffligt utan!

RSS 2.0