Kyckling med fetaostgratinerade rödbetor

När man odlar grönsaker man inte gjort förut, hamnar man (om resultatet blir bra) i situationen att man behöver utöka tillagningsmöjligheterna för att variera hur de äts. Så blev det i år med rödbetorna. Av någon anledningen kombinerade jag sökningen rödbetor och kyckling. Fastnade för ett recept från Tasteline och gjorde det i kväll. Det blev jättegott! Några smärre förändringar gjorde jag; använde creme fraiche istället för turkisk joughurt , mer honung och Feta än det som angavs, samt basilika istället för persilja. Men kanongott blev det!

2 pers

2 kycklingfileter

3 stora rödbetor

1 pkt fetaost

Ca 1msk honung

Ca 1,5 msk olivolja

Drygt 1 dl creme fraiche

Svartpeppar, salt, timjan och basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och dela dem i bitar. Lägg i en ugnssäker form. Blanda olivoljan och honung med lite salt, rör ihop och häll över rödbetorna och rör om ordentligt. Ställ in i ugnen i ca 30-35 minuter.

Skiva kycklingfileterna och krydda dem med svartpeppar, salt och timjan. Stek dem tills de är genomstekta.

Ta ut rödbetorna efter den dryga halvtimman och klicka över CF och rör om för att få upp den goda honungsskyn. Lägg på den smulade fetaosten och gratinera ca 5 minuter. När det är klart ta ut och strö strimlad basilika över och servera med kycklingen. Vi tog även lite egenodlade sockerärter till. Blev en fin brytning.

 

 

 
 

 


RSS 2.0