Ungerskinspirerad köttfärsgryta

Passar kanske bäst en kulen höstkväll, men funkade jättebra en mulen vårkväll också! Snabb- och lättlagat!

Till oss två (det blev en portion över) tog jag detta:

4 hg köttfärs
1 stor gul lök
en rejäl vitlöksklyfta
2 morötter skurna i tunna slantar
1,5 paprika skuren i bitar, (var vad som fanns kvar i kylen! Två hela i olika färg är ingen nackdel.)
1 burk krossad tomat
3 ordentliga matskedar Aivar Relish Stark
7-8 skivor Jalapenos
salt och svartpeppar

Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen. Häll på krossad tomat, Aivar Relish, morötter  samt Jalapenos. Låt puttra i ca 15 minuter. Tillsätt paprikan de sista fem minutrarna och smaka sen av med salt och peppar. Servera med Creme Fraiche. För de som vill ha kolhydrater serverar man kanske bulgur eller ris dessutom.

Legymsallad

Ja, så får det väl kallas när det är grönsaker (legymer) som är nerrörda i en geggamoja? Vi ville ha nåt gott till det grillade och hade i kylen morötter, paprika och gurka. Det blev jättegott och enkelt:

3 morötter
1/2 gul paprika
en gurkbit
remouladsås
creme fraiche
salt

Morötterna revs medelgrovt, paprikan skars i strimlor, även så gurkan. Ca 0,5 dl remouladsås och 1 dl creme fraiche blandades och däri rördes grönsakerna ner. Jättegott sa Tina!

RSS 2.0