Enkel förrätt

Den är inte revolutionerande eller nyskapande, den får enbart hamna här för mitt minnes skull. Gjordes i lördags när Kim och Markus var här och den blev OK, god enligt dem och maken. Vi gör ju så sällan förrätter, så när det ska bli en sådan så står jag alltid handfallen. Men nu kan jag hämta hem denna:

4 pers

1 burk kräftstjärtar i lake
majonnäs
creme fraiche
en liten hög gröna ärter
lite hackad purjolök
torkad dill
en klick vanlig Kalles kaviar
salt, citronpeppar, cayennepeppar
salladskrisp

Låt kräftstjärtarna rinna av, hacka dem sedan, men spara ca 8 till garnering. Hacka purjon. Blanda creme fraiche och majonnäs, vet inte riktigt hur mycket av varje jag tog, men kanske 1/4 majonnäs och 3/4 CF, totalt kanske 1,5 dl.

Blanda allt i en skål och smaka av.

Lägg lite salladskrisp i botten på glas eller vad man nu vill ställa på bordet, och klicka över röran.
Garnera med en skiva citron och tomat och pudra över ytterligare torkad - eller färsk, dill. Sätt dit en Finn Crisp-skiva vid servering.

Snabbt och enkelt att göra. Praktiskt att göra i god tid och låta stå i kylskåpet tills det är dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0