Kassler med ugnsbakade rotfrukter och kall sås
Idag blev det en liten höjdare. Inspiration från olika håll och det landade i detta som blev jättegott:
2 pers
Kasslerskivor i önskad mängd
2 hyfsade morötter/3 mindre
2 palsterenackor
4 stora champinjoner
olja, salt och peppar
sås:
1,5-2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Dela morötter och palsternackor i bitar/stavar, och koka dem i vatten i ca 5 minuter. Skiva champinjonerna. Häll av vattnet från rötterna och låt dem ånga av. Lägg dem tillsammans med champinjonerna i en ugnsform och ringla över en god olja. Ställ in i ugn 220 grader. Rör ihop såsen. Skiva kasslern och stek den hastigt. Krydda rotfrukterna med lite peppar och salt. Gissar att rotfrukterna fick stå i ugnen 10 minuter. Klart!
Kommentarer
Trackback