Moderniserad gratinerad falukorv

När barnen var små och både plånboken och tiden knapp, vankades det falukorv i olika varianter. En av dom var ärvd från barnens mormor och serverades alltså även när jag var barn. Idag moderniserade jag den att passa bättre i vår LCHF-kost och det blev MYCKET bättre än den ursprungliga! Vet att Airam har en snarlik variant, har provat den, men faktiskt blev det här bättre, som sagt. 

Till två pers:

1/5 ring falukorv av bra sort
senap
ost
grädde
vitkål
salt, peppar, mald muskotnöt

Snitta skivor i korven, men skär inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form. Peta ner senap mellan skivorna. Rekommenderar en sötstark senap, men det går bra med vanlig Findus. Skär nån millimetertjocka skivor av osten, går bra med vanlig hushållsvariant, annars gärna nån smakrikare. Ostskivorna (sådär 2x1 cm) petas ner i senapen mellan korvskivorna.

Strimla vitkålen, mängd efter behag, men det går inte åt lika mycket som man tror. Lägg den i formen bredvid korven. Salta, peppra och dofta över lite mald muskot. Fick några ostbitar över som jag strödde över vitkålen, det rekommenderas! Häll över lite grädde, tror jag använde ca 1 dl, en mindre del på korven och lite mer över vitkålen. Jag klickade även över lite smör. In i ugnen 225 grader sisådär 20 minuter.
Jättesnabbt, jättebilligt och jättegott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0