Morotssoppa med kräftstjärtar

När jag ändå är igång tar jag med den här soppan också. Den är kanongod och trots att den innehåller mycket morötter så smakar den inte morot, utan bara mustigt och gott! Dessutom är den jättelätt att göra.

Till 4 portioner

6-8 stora morötter ca 800 gram
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja
2 msk riven färsk ingefära
3 tärningar grönsaksbuljong
1,2 liter vatten
2 dl creme fraiche
salt
tabasco

kräftstjärtar
dill

Skala morötter, lök och vitlök. Skär dom i små bitar. Fräs dem i olja några minuter utan att de tar färg. Tillsätt ingefäran och låt den fräsa med en liten stund. Häll i vattnet och buljongtärningar och låt soppan sjuda under lock tills morötterna är mjuka, 10-15 minuter. Tillsätt creme fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer. Tycker man att soppan är för tjock (den ska vara krämig) så häll på lite mera vatten. Smaka av med salt och tabasco. Lägg i kräftstjärtarna och dill och låt det bli varmt utan att koka, strö över lite dill. Servera med bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0