Grillade kotletter med ugnsbakade rotfrukter och snabbtsatsiki
Hittade kotletter i frysen (den är alldeles för full och behöver tömmas) och blev grillsugen, så då blev det såhär:
För 2 pers:
4 kotletter (eller karréskivor)
1 sötpotatis
3 morötter
2 vanliga potatisar
1 rödlök
Tsatsiki:
1 brk creme fraiche
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
salt
Skala och skär potatis och morötter i tärningar om ca 2x2 cm. Skiva löken. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olja, strö över salt och blanda om. Ställ in i ugn 225 grader tills det känns tuggvänligt mjukt, ca 15-20 minuter. Riv under tiden gurkan på den grova sidan på rivjärnet och lägg i en skå och häll över ca 1 msk salt. Sätt ugnen på grill och öka till 250 grader. Lägg de valfritt marinerade kotletterna på galler ovanför långpanna och sätt in i ugnen och grilla dom tills de blir klara, ca 5 minuter på varje sida. Under tiden kramar man ur vätskan ur gurkan och blandar den med den krossade vitlöksklyftan och creme fraichen. Mal gärna svartpeppar över rotfrukterna innan servering. Jättegott, sa Tina!
Låter gott =)
Å, vad roligt att få besök på sidan! Hoppas du testar och talar om vad du tycker!