Barbequed spareribs

Det här är ett recept jag lärde mig när jag var barnflicka i Canada för ungefär 100 år sedan. Gjorde det en hel del när de små verkligen var små, så de kanske har tröttnat på det. Oerhört lättlagat och gott och sköter sig självt till stor del. Jättebra recept såhär på hösten, dels för att det är lite kryddigt och dels för att nu när julskinkorna produceras blir det extrapris på övrigt fläskkött!

Till 4 personer behövs:

ca 1,3 kilo tjocka revbensspjäll (helst knäckta, dvs de har sågat av benet)
1 gul lök
gärna en vitlöksklyfta
1 liten flaska chilisås
1 tsk Worchestershiresås
några stänk citron
chilipeppar, salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär spjällen i fyrkanter, alltså där de är knäckta samt dela dom en gång på andra ledden så det blir ca 5x5 centimeterbitar. Lägg dom i en gryta med fettsidan neråt, grytan ska klara att vara i ugnen  och sätt in grytan i ugnen. Hacka löken och bryn den i lite smör i en kastrull. Häll på hela flaskan med chilisås. Fyll flaskan med vatten och töm det i kastrullen. Tillsätt pressad vitlök,  Worchestershiresås, några stänk citronsaft (går bra med en sån där gul plastcitron) salt, peppar och chilipeppar. Låt småputtra 20 minuter, rör då och då. Ta ut grytan med spjällen från ugnen och häll på såsen. Ställ tillbaka i ugnen och låt stå i ytterligare ca 1 1/4 timma. Köttet ska vara så mört så det lätt lossnar från benen. Servera med ris. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0