Rödbetsbiffar med bacon
Det är ju skördetider och i år har vi fått mycket mer både rödbetor och palsternackor än tidigare år (för att vi sått mer...😁), och då måste man hitta nya/fler sätt att tillaga dem.
Ett är rödbetsbiffar. Det blev alldeles väldigt gott och alldeles väldigt billigt, ca 15:- för en middag till två.
Våra rödbetor har blivit gigantiska i år, men jag tror att ca ett halvt kilor rödbetor kan vara lagom till två personer. Så:
rödbetor rivna på den grövsta sidan på järnet
lite lök av någon sort, jag tog purjo eftersom vi har mycket sådant också
salt och vitpeppar
2-3 ägg
1 pkt bacon
Riv betorna och krama ur så mycket saft det går. Krama gärna ur i en behållare och drick upp det urkramade, jättegott och jättenyttigt!
Blanda med hackad purjo,kryddor och uppvispade ägg.
Smält smör i en stekpanna och klicka i rödbetssmeten och stek på mellanvärme ca fem minuter per sida. Servera med stekt bacon. Lätt som en rödbetsplätt!
Kommentarer
Trackback