Rödbetsbiffar med bacon

Det är ju skördetider och i år har vi fått mycket mer både rödbetor och palsternackor än tidigare år (för att vi sått mer...😁), och då måste man hitta nya/fler sätt att tillaga dem.
 
Ett är rödbetsbiffar. Det blev alldeles väldigt gott och alldeles väldigt billigt, ca 15:- för en middag till två.
 
Våra rödbetor har blivit gigantiska i år, men jag tror att ca ett halvt kilor rödbetor kan vara lagom till två personer. Så:
 
rödbetor rivna på den grövsta sidan på järnet
lite lök av någon sort, jag tog purjo eftersom vi har mycket sådant också
salt och vitpeppar
2-3 ägg
1 pkt bacon
 
Riv betorna och krama ur så mycket saft det går. Krama gärna ur i en behållare och drick upp det urkramade, jättegott och jättenyttigt!
 
Blanda med hackad purjo,kryddor och uppvispade ägg.
 
Smält smör i en stekpanna och klicka i rödbetssmeten och stek på mellanvärme ca fem minuter per sida. Servera med stekt bacon. Lätt som en rödbetsplätt!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0