Grönkålssoppa
Sista grönkålssoppan från egen odling blev det i kväll. Har provat olika recept och det här är min blandning med lite från varje. Väldigt god, och väldigt mättande.
Grönkålssoppa 2 pers
Grönkål, ca 200 g, fryst eller färsk
1 gul lök
Grädde ca 3,5 dl
Vatten
En tärning grönsaksbuljong
Muskotnöt, vitpeppar, salt
Wienerkorv eller prinskorv i slantar, ägghalvor
Fräs lök en stund utan den tar färg, lägg sedan i grönkålen och låt den smälta ner och fräsa med ett tag. Tillsätt sedan ca 5 dl vatten, buljong och kryddor. Låt puttra minst 15 minuter, gärna upp mot en halvtimma, mixa sedan soppan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt grädde, den mängd som ser ut att bli bra. Låt puttra ett tag till så grädden får tjockna lite. Späd med vatten om soppan blir för tjock, lägg i korven och låt koka upp. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera när allt är varmt igen.
Bild med bara kål och lök under fräsning