Grönkålssoppa

Sista grönkålssoppan från egen odling blev det i kväll. Har provat olika recept och det här är min blandning med lite från varje. Väldigt god, och väldigt mättande.

 

Grönkålssoppa 2 pers

Grönkål, ca 200 g, fryst eller färsk

1 gul lök

Grädde ca 3,5 dl

Vatten

En tärning grönsaksbuljong

Muskotnöt, vitpeppar, salt

Wienerkorv eller prinskorv i slantar, ägghalvor

 

Fräs lök en stund utan den tar färg, lägg sedan i grönkålen och låt den smälta ner och fräsa med ett tag. Tillsätt sedan ca 5 dl vatten, buljong och kryddor. Låt puttra minst 15 minuter, gärna upp mot en halvtimma, mixa sedan soppan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt grädde, den mängd som ser ut att bli bra. Låt puttra ett tag till så grädden får tjockna lite. Späd med vatten om soppan blir för tjock, lägg i korven och låt koka upp. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera när allt är varmt igen.

Bild med bara kål och lök under fräsning

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0