Fläskfilet i senapssås

Oj, vad det var länge sedan det gjordes ett inlägg här! Men det ska ju finnas anledning.
 
Anledningen nu är inte något egenskapat unikt, utan snarare egenskrapat. Ihopskrapat från olika sidor som dök upp när jag ville göra fläskfilet med senapssås ikväll. Det var så länge sedan jag gjorde det så jag kände att det var läge att söka lite. Så för att slippa söka nästa gång så får det hamna här - eftersom vi tyckte det blev riktigt gott.
 
2 port
 
1/2 fläskfilet
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
0,75 msk dijonsenap
1,5 msk starksöt senap
2,5 dl grädde
en skvätt vitt vin med eller utan alkohol
1 tsk kalvfond
ca 1 msk dragon
svartpeppar o salt
 
Hacka lök och vitlök. Skär fileten i skivor, ca 2 cm. Blanda grädde, kryddor, fond och senap.
 
Lägg köttet i en stekpanna tillsammans med löken och bryn på inte för hög värme, löken behöver inte bli brynt. Krydda köttet med salt och svartpeppar under tiden. Slå på gräddblandningen och låt puttra tills köttet är genomstekt. Smaka under tiden av och slå på den skvätten vin som behövs.
 
Servera med valfritt och en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0