Godaste baconrätten

Med tanke på den hur långt det var mellan de senaste två inläggen här, så duggar de i och med detta tätt.
 
Men vi kände båda två att det här vill vi för vår egen skull komma ihåg och därför hamnar det här. Är det sedan någon annan som får glädje av det så är det bara så roligt!
 
Det här receptet har byggts på ett som en gammal arbetskollega lade upp på sin blogg för några dagar sedan. Tyckte det lät spännande och frågade efter proportioner osv, men har inte fått något svar på det. Så i kväll gick jag på erfarenhet och känsla och gjorde även lite ändringar och tillägg.
 
Hade nog inga jättestora förväntningar med tanke på ovissheten och ändringarna, men det blev alldeles väldigt gott! Att det sedan är oerhört billig och nyttig mat gör ju inte saken sämre!
 
För 2 portioner:
 
1 pkt bacon
1 gul lök
ca 2 msk tomatpuré
ca 2 msk chilisås (inte sweet chili, utan vanlig...)
ca 2,5 dl creme fraiche
ca 0,75 dl grädde
salt, svartpeppar, chilipulver, torkad basilika
god riven ost
blomkål, broccoli, broccolimix e. dyl.
 
Koka grönsakerna; blev ungefär 50/50 fryst blomkål och broccoli för vår del. Häll i durkslag och låt ånga av ordentligt.
Stek lök och bacon på svag värme, det ska inte bli brynt, bara mjukna till.
Blanda creme fraiche med tomatpuré och chilisås och kryddor. Var som vanligt generös med svartpeppar! Behövs en hel del! Häll sedan i grädden och blanda.
Häll grönsakerna i lämplig ugnssäker form och lök/baconblandningen däröver. Häll sedan på cremefraicheblandningen och strö över osten. Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills det börjar synas lite guldbruna goda bubblingar.
 
Rätten står sig väldigt bra som den är, men är man lagd åt det hållet så kan man absolut ha antingen någon potatis eller lite ris till. Eller ännu hellre; en god sallad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0