Köttsoppa

Köttsoppa ska ju kokas på kött med märgben, och den ska kokas länge och väl, och den blir jättegod! Men den tiden har jag sällan (läs aldrig), så därför blir det aldrig någon köttsoppa.
 
Men köttsoppa på burk har vi ätit, inte helt sällan, sedan vi började med våra fastedagar. Enkelt och snabbt, men inte jättegott, men funkar, framför allt när man är hungrig. Tills det började bli väldigt stora kvalitetsskillnader i burkinnehållet och måttet blev rågat när soppeländet var SURT! Då fick det vara nog, och jag tänkte att va sjuttsingen, hur svårt kan det vara att fixa en snabbköttsoppa?
 
Det var det inte:
 
4 hg köttfärs
1 gul lök
1/2 - 1 st påse broccolimix
buljongtärning/ar
vatten
salt och peppar
 
Hacka lök och bryn med köttfärsen. Hacka sönder färsen som till köttfärssås. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning. När det kokat upp, låt koka någon minut, tillsätt sedan grönsakerna. Koka åter upp och låt koka tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar. Lovar att det blir jättegott!
 
När jag idag gjorde detta använde jag 2 liter vatten och 2 buljongtärningar. Vi åt var sin tallrik och det blev ca 5 portioner över, blir fint i frysen. Vill man ha det som en mer matig soppa så dra ner på mängden vatten lite grann, kanske 1,5 liter. Tillsammans med bröd av något slag blir det mer mättande.
 
Och för första gången bild!!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0