Kyckling i Red Currysås

Här är ett recept till Kim och alla andra som vill äta mat som bränns lite i munnen och som man blir varm av! En rätt som smakar riktigt mycket Thailand, men som inte är gjort helt från "scratch" om man säger så. Gott ändå! Dessutom snabblagad; max 30 minuter, inklusive förberedelser!

2 pers

2 kycklingfileter
1/2 burk Santa Maria Red Curry Paste
1 förpackning Blue Dragon Coconut Cream, alltså inte burk utan en liten tetraförpackning!
Wokmix-grönsaker
ca 1 dl grädde
lite salt

Skär kycklingen i bitar och bryn dem i smör (eller olja). Öppna förpackningen med cocoscreme och häll bort vattnet som ligger under "cremen". Häll cocoskrämen över kycklingen. Skeda i halva den lilla burken med Currypasta och rör om. Salta lätt. Häll på grädden. Den kan uteslutas, men jag tycker den ger en god smak och det blir mer sås. Låt puttra en stund. Släng i ett par nävar wokgrönsaker (eller önskad mängd). Låt puttra en stund till, tills kycklingen är klar. 

Servera med nudlar eller ris, eller utan, om man kompenserar med extra mycket wokgrönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0