Apelsinkyckling

Det här är ett recept jag haft länge, men inte gjort på flera år. Idag gjorde jag om det en del och det blev mycket godare!

2 pers

2 kycklingfileter
1-2 vitlöksklyftor rivna, hackade eller pressade
1 msk riven färsk ingefära
koncentrerad apelsinjuice, alt 1/2 färskpressad apelsin
1/2 hönsbuljongtärning
2,5 - 3 dl grädde
salt o peppar

Skär kycklingen i skivor eller bitar och stek dom i smör i stekpanna så dom får lite färg. Ställ åt sidan.

Fräs lite mer smör i en kastrull och lägg i lök och ingefära. Häll på grädde och apelsinjuice. Används koncentrat, så ta inte mer än ett par matskedar till att börja med, bättre att hälla på ytterligare några droppar om det behövs. Använder man utspädd juice tror jag att en halv deciliter kan vara en bra början. Lägg i bulgong och salta och peppra. Lägg ner kycklingen när det kokat upp. Låt puttra 5-10 minuter.

Under tiden fräser man lite wokgrönsaker i smör i stekpannan och serverar sedan till.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0