Kanelkyckling
Har blivit beordrad att lägga in receptet på kanelkyckling. Receptet är taget från en kokbok med spansk mat och är väldigt gott.
Beräknat till 4 personer
800 g kycklinglårfilé
5 tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kanelstång
2 msk färsk hackad timjan
2 dl hönsbuljong
(tärning + vatten)
2 msk anislikör, tex Pernod
GARNERING
timjan
TILLBEHÖR
brytbröd
sallad
Putsa kycklingen och skär i bitar. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och viltlök. Stek kycklingen tillsammans med lök och vitlök i olivolja ca 3 min i en stekgryta. Salta och peppra.
Tillsätt tomater, kanel, timjan, hönsbuljong och anislikör. Låt sjuda under lock ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.
Garnera kycklinggrytan med timjan. Servera med brytbröd och sallad.
Håll tillgodo och smaklig måltid :-)
Beräknat till 4 personer
800 g kycklinglårfilé
5 tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kanelstång
2 msk färsk hackad timjan
2 dl hönsbuljong
(tärning + vatten)
2 msk anislikör, tex Pernod
GARNERING
timjan
TILLBEHÖR
brytbröd
sallad
Putsa kycklingen och skär i bitar. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och viltlök. Stek kycklingen tillsammans med lök och vitlök i olivolja ca 3 min i en stekgryta. Salta och peppra.
Tillsätt tomater, kanel, timjan, hönsbuljong och anislikör. Låt sjuda under lock ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.
Garnera kycklinggrytan med timjan. Servera med brytbröd och sallad.
Håll tillgodo och smaklig måltid :-)
Kommentarer
Trackback