Kantarell- och lövbiffspanna

Den här har jag fått klart godkänt på ikväll, lätt-och snabblagad var den också! Vi åt den med klyftpotatis, går nog bra med kokt potatis också.

Detta behövs för 2 personer:

2 stora lövbiffar (med stora menar jag ca 15 cm, ta annars 3, eller 4 om man vill ha matlåda)
1 gul lök
1 burk kantareller (eller hellre egenhändigt plockade, vi använde de som Markus plockat, så GODA!)
3 dl vispgrädde
salt, peppar

Strimla lövbiffen och hacka löken. Ska potatisen vara i ugnen ca 20 minuter så sätt in den nu.
Stek sen köttet i stekpanna och lägg det åt sidan på en tallrik. Fräs lök och kantareller på medelvärme en stund, sådär 5 minuter. Tillsätt köttet och häll på grädden, salt och peppar. Tror att ca 1 tsk salt och 2 krm peppar är lagom, helst svartpeppar. Låt det hela puttra på svag värme en stund, kanske 5 minuter, så att grädden tjocknar och smakerna får gifta sig. Smaka av om det behövs mer salt och peppar, tänk på att potatisen "äter" en del av kryddningen, så var inte för snål! Servera med klyftpotatisen och svartvinbärsgelé och kanske en sallad.

Kommentarer
Postat av: vickie

låter skitgott, ska göra redan på fredag tror jag!!

2007-11-05 @ 13:35:05
URL: http://bhiss.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0