Fläskfilet med sås på balsamvinäger och basilika

Hade fläskfilet som var avsedd för lördagen, men ingen aning om vad jag skulle göra med den. Man har ju ett antal varianter som man kör runt på, men ingen lockade. Gick in på arla.se och hittade ett recept som såg OK ut. Modifierade det en del och det blev jättegott och kommer definitivt att upprepas (framför allt nu när jag dokumenterar det här, så jag kommer ihåg det...)

2 pers

1 fläskfilet
1 liten hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk creme fraiche
ca 1,5 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk soya
basilika
oregano
svartpeppar, salt

Skär fileten i skivor, salta och peppra. Stek dom i smör så de får färg, lägg åt sidan. Stek löken så den blir gyllenbrun lägg sedan i köttet igen. Klicka på creme fraiche och låt smälta, häll sedan i grädde, kalvfond, vinäger och soya. Använde färsk basilika, ca 6 blad, rivna,  och torkad oregano, ca 1 tsk, men det går lika bra med torkad basilika, ta i så fall mer än oregano. Krydda med peppar och salt. Låt puttra i ca 10 minuter.

Servera med valfritt tillbehör, vi gjorde vårt vanliga grönsaksmos. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0