Lax i basilikasås med smörslungad spenat

Min kruka med basilika i fönstret började se lite gles ut så jag ville skörda och slänga den. Fisk stod på planeringen för dagen och sökte på nätet efter nåt smaskigt som innehöll lax och basilika. Hittade efter mycket letande ett recept som lät ganska OK, men lite krångligt. Letade sedan i min egen favoritreceptpärm och sen blev det en kombo av det hittade och det egna receptet. Det blev kanongott:

2 pers

2 frysta, tinade portionsbitar lax
ca 10 cm purjolök
1/5 kruka basilika
1 fiskbuljongtärning
creme fraiche, grädde

fryst hackad spenat
smör

Hacka purjon och basilikabladen. Skär laxen i bitar. Fräs purjon i smör i stekpanna, men den ska inte bli brynt. Klicka i creme fraiche, sådär 2 rejäla matskedar och rör runt så cf:en smälter. Häll på grädde, kanske 1,5 dl. Lägg i buljongtärningen och basilikan.

Lägg en riktigt rejäl klick smör i en kastrull och låt smälta. Nu har nog såsen kokat upp, så lägg i laxen där och låt det puttra.

Häll i den frysta spenaten i kastrullen med smör och låt den smälta. När den gjort det och blivit varm är nog laxen klar också! Obs, ingen kryddning i övrigt behövdes!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0