Picnicbiff i god sås

I veckan hittade jag i affären Picnicbog till det överkomliga priset 39:-/kilo. Picnicbog är ungefär detsamma som skinkstek, alltså bra kött som man kan strimla och använda i asiatmat, eller i bitar i nån gryta, eller vanligast, som stek.

Letade på nätet för att hitta nån ny idé om vad jag skulle göra med mitt ca 1,4 kilo köttstycke, och det blev så att jag hämtade lite här och lite där och det blev så himla gott!

Köttbiten skars i skivor (se alltid till att skära tvärsöver muskeltrådarna), ganska rejäla skivor, ca 2 cm. Dessa stektes hastigt, max två i taget, bara för att få en fin stekyta och saltades och pepprades. Därefter la jag dom i en ugnssäker form. I en skål rörde jag ihop ca 2 dl creme fraiche, 2,5 dl grädde, 2 msk tomatpure, ca 2 msk portvin (det går lika bra med motsvarande mängd svartvinbärsgele), samt svartpeppar och lite salt. Detta hälldes över köttskivorna och däröver hamnade även ca 2 dl riven västerbottenost. Det går lika bra med annan smakrik ost som tex prästost.

Kan nog rekommendera att istället för att lägga osten över det hela blanda ihop den med såsblandningen, det var till stor del osten som gjorde susen i det här!

Ställ sedan in formen i ugnen 225 grader i 1,5 timma. Vi åt det hela med ett mos gjort på grönsaksblandning, andra tycker säker att potatis i någon form, eller ris för den delen, är det bästa till det här. Köttet blev oerhört mört och smakrikt och såsen helt sagolik! Dessutom enkelt och smärtfritt!Så såg det ut i formen när vi ätit färdigt, så det blev matlåda också!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0