Kyckling- och svampgryta med blomkålsmos

Eftersom frysen är full av trattkantareller och vi var nyfikna på hur det smakade blev det ikväll kyckling med trattkantarellsås och därtill blomkålsmos. Det blev riktigt, riktigt gott! Så här gjorde jag:

2 kycklingfileter
1 djup tallrik nyrensade trattisar
1 hackad gul lök
grädde och creme fraiche
1 tärning hönsbuljong
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Skär kycklingen i bitar och bryn i smör i en gryta. Ta upp och lägg åt sidan. Bryn sedan lök och trattisar i smör i samma gryta och låt all vätska koka in. Häll på grädde, ca 1,5 dl och komplettera med creme fraiche, sådär ett par rejäla matskedar. Rör ihop och lägg i kycklingen igen och även buljongtärning och senapsklicken samt krydda med peppar. Låt puttra sådär 10 minuter, beroende på storleken på kycklingbitarna. Smaka av och salta om det behövs. Servera med blomkålsmos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0