Potatisgratäng-substitut
Det blev så bra så jag blev alldeles mallig, och väldigt mätt! Och faktiskt godare än en del potatisgratänger jag gjort i mina dar! Så här gjorde jag:
2 pers
1 zuccini
1 palsternacka
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
ca 1,5 dl grädde
mycket riven ost med mycket smak
salt och peppar
Skiva zuccinin och löken. Skär palsternackan i hyfsat tunna stavar och finhacka vitlöken. Varva i ugnssäker form. Salta mellan varven. Peppra. Häll över grädden. Är inte riktigt säker hur mycket grädde jag använde, men det ska gå upp på drygt hälften av innehållet i formen. Strö över osten. Jag använde 2/3 parmesan och 1/3 vanlig ost. Grädda i ugnen i 225 grader, nånstans runt 40 minuter, tills det har puttrat en stund och osten har fått fin gulbrun färg.
Hoppa inte över palsternackan i det här, det är den som gör att gratängen får en lite sötaktig potatisliknande smak. Ta en medelstor, annars två mindre. Ät och njut!
2 pers
1 zuccini
1 palsternacka
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
ca 1,5 dl grädde
mycket riven ost med mycket smak
salt och peppar
Skiva zuccinin och löken. Skär palsternackan i hyfsat tunna stavar och finhacka vitlöken. Varva i ugnssäker form. Salta mellan varven. Peppra. Häll över grädden. Är inte riktigt säker hur mycket grädde jag använde, men det ska gå upp på drygt hälften av innehållet i formen. Strö över osten. Jag använde 2/3 parmesan och 1/3 vanlig ost. Grädda i ugnen i 225 grader, nånstans runt 40 minuter, tills det har puttrat en stund och osten har fått fin gulbrun färg.
Hoppa inte över palsternackan i det här, det är den som gör att gratängen får en lite sötaktig potatisliknande smak. Ta en medelstor, annars två mindre. Ät och njut!
Kommentarer
Trackback