Älgköttgryta med grönpeppar

Väldigt god, tyckte vi båda två!

Älgkött alternativt nötkött av valfritt slag
grädde
ett par vitlöksklyftor
2 msk grönpeppar i lag, hackade
några stänk soya
salt och svartpeppar

Bryn köttet och häll i grönpeppar och hackade vitlöksklyftor, svartpeppar och salt. Slå över grädde och låt puttra under lock. Koktid beror på vilket kött man använder. Används fransyska eller liknande ca 2- 2,5 timma. Köttet ska bli mört, känn efter med kniv, det ska nästan falla sönder. Smaka av med soya och ev. mer kryddor. Servera med potatis i valfri form eller blomkålsmos, och lite gelé. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0